Hoppa till huvudinnehåll
Annons
Hoppa till fördjupning
Fredrick Federley har varit EU-parlamentariker sedan 2014. Arkivbild.

Fredrick Federley hoppar av politiken

BRYSSEL 11 december 2020 | Lööf: Ett klokt beslut

EU-parlamentarikern Fredrick Federley lämnar helt politiken.

I slutet av november meddelade Fredrick Federley, EU-parlamentariker för Centerpartiet, att han gått in i väggen och därför sjukskriver sig. Detta efter att det avslöjats att han haft en relation med en man dömd för ett flertal grova sexualbrott mot barn. 

Han meddelar i dag fredag att han lämnar politiken, enligt Dalarnas Tidningar.

– Det går inte att värja sig från det här. Det går ut över min familj och mina anhöriga. Så jag har insett att jag får lov att lämna politiken, säger han till tidningen. 

Federley bekräftar sin avgång på sin Facebook-sida.

"För att kunna bli frisk och låta den här processen ta den tid det krävs för att jag ska kunna ta mig tillbaka till ett bra liv så kommer jag nu att lämna alla mina politiska uppdrag", skriver han och fortsätter:

"Jag vet att jag har gjort missbedömningar under det senaste året. Men jag vill vara tydlig med att jag aldrig, aldrig någonsin utsatt min dotter för fara. De avskyvärda, oförlåtliga och fruktansvärda brott som en person som tidigare stått mig nära har gjort har jag ingen som helst tolerans för. De som försökt måla en annan bild har verkligen ingen aning om vem jag är."

Lööf: Ett klokt beslut

Centerpartiledaren Annie Lööf säger enligt Ekot i en kommentar att det är ”ett klokt beslut” att Federley lämnar sitt uppdrag ”för att fullt ut fokusera på sin hälsa”.

Härnäst på Centerpartiets lista att ta en plats i EU-parlamentet står Emma Wiesner.

Fredrik Haglund
Redaktör, Bryssel
Skicka epost
Fredrik_Haglund
Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret