Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning
Sara Skyttedal vill bli omvald och kommer hålla sig till partiets linje i narkotikafrågan.

Skyttedal vill inte prata knark –  hoppas på EU-omval 

STRASBOURG 19 april 2023

Sara Skyttedal vill fortsätta företräda Kristdemokraterna i EU-parlamentet under nästa mandatperiod. Efter tidigare uttalanden om legalisering av cannabis säger hon nu att hon följer partilinjen. 

När EU-parlamentariker Sara Skyttedal (KD) mötte journalister i Strasbourg på onsdagen var hon ovillig att svara på frågor om narkotikapolitik. När hon fick frågan om hon fortsatt vill legalisera cannabis, svarade hon att partilinjen gäller: 

– Jag kommer att följa partiets linje i den här frågan, sade Sara Skyttedal.

Kristdemokraterna vill stoppa alla tendenser till drogliberalisering och skärpa straffen för narkotikaförsäljning.

Sara Skyttedal ställer upp för omval i EU-valet nästa år och poängterar att det är upp till medlemmarna att avgöra om partiet har fortsatt förtroende för henne. 

– Det är en process som inleds i slutet av våren där det ska vara provval och nomineringar. Det är partiets medlemmar som bestämmer vem som ska företräda dem, sade hon till Europaportalen.

I en intervju i SVT:s 30 minuter berättade Skyttedal att hon själv brukat narkotika. Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch gjorde senare ett uttalande i Sveriges radio om att “det är möjligt att be om ursäkt och be om förnyat förtroende men man kan inte företräda partiet och bruka narkotika”. 

Anna Svensson
Journalistpraktikant
Skicka epost
Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret