Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning

Sverige satsar minst i Skandinavien på cyklism

2 september 2010

Trots att regeringen vill att fler ska cykla, satsar den minst i Skandinavien på cykelfrämjande åtgärder. Stora bilvägar och järnväg prioriteras i regeringens infrastrukturplan för åren 2010 till 2021.

Av de 417 miljarder kronor som regeringen vill satsa på transportnätet kommer knappt en miljard läggas på projekt som underlättar för cyklisterna. Trots att man satsar mer på cyklismen har cykelmiljön försämrats på många håll när säkrare bilvägar blir bredare, rapporterar SR Ekot.

Jämfört med de andra skandinaviska länderna satsar Sverige minst på cyklism. Beräknat per invånare och år så satsar Sverige 38 kronor, medan Norge lägger 64 och Danmark 45.

Elin Roumeliotou
Redaktör
Elin Roumeliotou
Redaktör

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.

Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Annonser
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret