Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning

EU-kommissionär Füle: ”Europa var inte tillräckligt högljutt”

1 mars 2011

I ett tal igår uppmanade kommissionär Štefan Füle EU att vara ”ödmjuka inför det förflutna” och skuldbelade Europa för att inte ha varit tillräckligt högljudda i att försvara mänskliga rättigheter i Nordafrika.

– Alltför många av oss föll offer för antagandet att auktoritära regimer var en garanti för stabilitet i regionen. Detta var inte ens realpolitik. Det var i bästa fall kortsiktighet och den typ av kortsiktighet som gör längre perspektiv allt svårare att bygga, sade EU-kommissionär Štefan Füle, ansvarig för EU:s utvidgning och grannskapspolitik, i ett tal inför Europaparlamentets utrikesutskott igår.

Han slog också fast EU:s vilja att stödja demokratisk utveckling i Nordafrika. Beslut har fattats om ett stödpaket för fattigdomsbekämpning och demokratisk utveckling i Tunisien, medan EU fortfarande ser läget i Egypten som för osäkert för att erbjuda landet någon konkret hjälp.

Elsa Persson
Redaktör
Elsa Persson
Redaktör

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.

Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Annonser
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret