Annons

Hoppa till artikelns andra spalt.

Österrikes EU-kommissionär anklagas för fusk

Den österrikiske EU-kommissionären Johannes Hahn anklagas för att ha fuskat med sin doktorsavhandling och utreds nu av universitetet i Wien.
 

På måndagen publicerade den gröne politikern Peter Pilz en undersökning han låtit göra av Johannes Hahns doktorsavhandling i filosofi från 1987. Enligt Pilz är upp till 17 procent av avhandlingen kopierad utan källhänvisning, skriver tidningen Kronen Zeitung.

Universitetet i Wien inledde redan förra månaden en undersökning av avhandlingen och resultatet ska vara klart inom ett par veckor. Johannes Hahn, tidigare konservativ forskningsminister i Österrike, avfärdar anklagelserna som partipolitiska och hänvisar till en undersökning som gjordes redan 2007 som visade att avhandlingen inte var ett fuskverk.

Enligt universitetet i Wien ska man dock i den nya undersökningen använda ny teknik och expertis.