Italiensk teknokratregering imponerar inte marknaden

Italiens nya premiärminister Mario Monti utsåg sig själv på onsdagen till finansminister, ingen av de övriga 17 ministrarna är politiker.

Räntan på de italienska tioårsobligationerna gick upp när den nya regering tillkännagavs.

Under torsdagen och fredag väntas regeringen klara sig i de förtroendeomröstningar som hålls i den italienska deputeradekammaren och senaten.

Därefter är det Montis huvuduppgift att genomföra det tidigare beslutade sparpaketet med nedskärningar i den offentliga sektorn, bland annat stora pensionsreformer, för att få ned den höga italienska statsskulden.

Mario Monti, en före detta EU-kommissionär, utsågs i lördags till ny italiensk premiärminister efter att Silvio Berlusconi avgått. Monti har sagt att hans övergångsregering ska sitt kvar ända fram till det planerade valet till det italienska parlamentet hålls 2013.