Hoppa till artikelns andra spalt.

Borg sågar Grekland

Den svenske finansministern kritiserar att den grekiska regeringen inte gör tillräckligt för att ta landet ur sin mycket besvärliga ekonomiska situation.

Anders Borg (M) beskriver den ekonomiska situationen i Grekland som väldigt problematisk.

– Det är rätt uppenbara saker som inte har gjorts både på struktursida och offentliga finanser, sade han på tisdagsmorgonen till journalister i Bryssel.

– Det är förmodligen ett av de sämst fungerande programmen som vi upplevt. Det måste ske en dramatisk förbättring av implementeringen innan man kan börja diskutera ytterligare program, sade Anders Borg med direkt adress till den grekiska regeringen.

I Aten har regeringen ännu inte lyckats komma överens med de privata investerarna om en skuldnedskrivning för att minska landets statsskuld. Frågan måste lösas om Grekland ska kunna få ut nya krislån från EU och den Internationella valutafonden IMF.