Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning

Regeringen redo kohandla om snussmaker

6 december 2012

Regeringen är beredd att ändra smaktillsatserna i snus om Sverige samtidigt tillåts exportera snus till övriga EU-länder.

På torsdagen träffade barn- och äldreminister Maria Larsson EU:s nye hälsokommissionär Tonio Borg för att diskutera snusfrågan. EU-kommissionären väntas föreslå att vissa smaker i snus förbjuds för att inte locka unga människor till ökad användning av tobaksvaran. Den svenska minister sade att hon kunde tänka sig att gå med på det om Sverige ges tillstånd att sälja snus till andra EU-länder.

– Om man släpper in snuset på den inre marknaden är vi beredda att diskutera olika typer av reglering. Men ligger förbudet mot att snus ska finnas på den europeiska marknaden förutsätter vi att den regleringen inte omfattar det svenska snuset utan att det undantag som vi har fördragsmässigt faktiskt också är ett undantag i det här fallet, säger Maria Larsson till journalister i Bryssel.

Men Tonio Borgs talesperson menar att exportförbudet kommer att finnas kvar i det nya förslaget som presenteras runt årsskiftet.

Anders Selnes
Chefredaktör
Skicka epost
Anders Selnes
Chefredaktör
Skicka epost

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.

Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Annonser
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret