Som svenskt regeringsparti är Kristdemokraterna ansvarigt för den linje Sverige driver i ministerrådet, skriver Christian Engström (PP).

Hoppa till artikelns andra spalt.

Piratpartiet bättre val för EU-kritiker än SD

Med det politiska sällskap som Sverigedemokrater valt kommer de inte att få mycket gjort i Europaparlamentet. Vill man rösta på ett EU-kritiskt parti som faktiskt kan göra skillnad – då skall man välja Piratpartiet i EU-valet. Det skriver EU-parlamentariker Christian Engström (PP).

—>RÖSTA på bästa EU-kritiska parti i Europaportalens opinionskoll.

 

Jag förstår att det finns många väljare som kan tänka sig att rösta på Sverigedemokraterna i valet till Europaparlamentet. Väljare som är trötta på EU:s byråkrati och klåfingrighet. Medborgare som vill protestera mot systemet och mot de etablerade partierna.

Men de borde rösta på Piratpartiet istället.

Enligt Europaportalen har Sverigedemokraterna haft ett möte i Paris med några av sina internationella samarbetspartners inför EU-valet: Belgiska Vlaams Belang, nederländska Partij voor de Vrijheid, franska Front National och österrikiska FPÖ. Nolltoleransen mot rasism inom SD gäller tydligen inte på EU-nivå.

I detta sällskap kommer SD inte att få mycket att säga till om. I vart fall inte om målet är att göra EU mindre byråkratiskt, mindre överstatligt och mindre vansinnigt.

Sverigedemokraternas paradfråga – det svenska EU-medlemskapet – påverkas för övrigt inte ett dugg av hur folk röstar i EU-valet. Det är en fråga för riksdagen och därmed för riksdagsvalet.

Vill man rösta på ett EU-kritiskt parti som faktiskt kan göra skillnad – då skall man välja Piratpartiet i EU-valet.

Under fyra år i Europaparlamentet har vi piratpartister lärt oss hur systemet fungerar. Vi har brottats med de stora partigrupperna i Europaparlamentet, med EU-kommissionen och med ministerrådet. Vi har stått upp för rättsstaten, för de medborgerliga fri- och rättigheterna, för internets frihet, för öppenhet och för demokrati. Vi stoppade ACTA. Vi har levererat.

Piratpartiet vill gärna fortsätta detta arbete. För den som är EU-kritisk ger en piratröst helt enkelt mer valuta för pengarna än en (sd)-röst.

Enkelt uttryckt: Piratpartiet är det anständiga EU-kritiska alternativet i Europavalet nästa vår. Rösta på oss istället.
 

Christian Engström

Ledamot av Europaparlamentet för Piratpartiet