Annons

Hoppa till artikelns andra spalt.

Svenskar EU-oroligast för utbildning

Av EU:s 28 medlemsländer bekymrar sig svenskarna mest för sitt lands utbildningssystem.

I EU oroar sig i genomsnitt drygt hälften av medborgarna mest för den rekordhöga arbetslösheten. Så även i Sverige där nästan två tredjedelar anser att arbetslöshet är den viktigaste frågan. Det visar färska siffror från EU:s opinionsinstitut Eurobarometern där 27 000 EU-bor fått säga vilka två frågor de anser vara de viktigaste som deras respektive länder står inför.

Men svenskarna skiljer ut sig från alla andra EU-länder när det kommer till den näst viktigaste frågan – närmare en tredjedel anser att utbildning är en av de viktigaste frågorna. I inget annat medlemsland kommer denna fråga på topp tre.

Annons

Svenskarna är även de näst mest oroade för miljön och klimatet i EU.

I alla medlemsländer förutom Malta är arbetslösheten och ekonomin det som folk oroar sig mest för. Malteserna rankar immigration som den viktigaste frågan.