Tyska sossar försöker undergräva Schäubles europolitik

De tyska socialdemokraterna vill liera sig med EU-parlamentet för att bryta finansminister Wolfgang Schäubles dominans  eurofrågor.

Carsten Schneider, vice gruppledare för de tyska socialdemokraterna i förbundsdagen, har skrivit ett brev till den EU-parlamentariker som ansvarar för bankunionen – ett samarbete för att stabilisera finansmarknaden – där han ondgör sig över den kompromiss som nyligen nåddes, rapporterar Süddeutsche Zeitung.

Bland annat kritiserar han den överenskommelse om avvecklingsmekanismen som nåddes innan jul. EU-parlament riktar också kritik mot bankunionen.

Enligt Süddeutsche är brevet ett led i de tyska socialdemokraternas försök att bryta landets kristdemokratiske finansminister Wolfgang Schäubles dominans i frågor som rör eurosamarbetet. Man pekar på att även den socialdemokratiske utrikesministern Frank-Walter Steinmeier och partiledaren Sigmar Gabriel uttalat sig om att partiet ska stärka sin Europapolitik.