Rumänska regeringens framtid oviss efter ministerbråk

Bråk om ministerposter inför EU-valet har fått det liberala partiet att lämna Rumäniens regeringskoalition.

Koalitionen bestod fram till i går av socialdemokrater, konservativa och liberaler, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Men det liberala partiet lämnar nu koalitionen efter en rad bråk som handlat om att liberalerna gått miste om viktiga ministerposter inför EU-valet.

För den socialdemokratiske premiärministern Victor Ponta väntar en förtroendeomröstning i parlamentet de närmaste dagarna. Om han får fortsatt förtroende hoppas han kunna fortsätta att regera tillsammans med det konservativa partiet med stöd av två mindre högerpartier. Liberalerna återgår till att vara ett oppositionsparti. Om Ponta misslyckas bilda ny regering kan nyval utlösas redan i år.