Hoppa till artikelns andra spalt.

Kvinnor toppar svenska folkets förtroendelista i EU-valet

Folkpartiets Marit Paulsen har inte längre störst förtroende hos svenska folket.

Högst förtroende att företräda Sverige i EU har istället Socialdemokraternas toppnamn Marita Ulvskog. 23 procent av de tillfrågade i en opinionsundersökning som Europaportalen låtit Sifo göra satte sin tillit till den förre kulturministern som glädjer sig över resultatet.

– I grunden tror jag att det handlar om människors oro över arbetslösheten och konsekvenserna av den. Och det är vad jag pratat om under hela valrörelsen, säger Marita Ulvskog i ett skriftligt uttlande till Europaportalen.

Annons

Tätt efter henne på 21 procent kommer Marit Paulsen som förra gången Europaportalen ställde samma fråga i februari hade var fjärde svensks förtroende. På tredje plats kommer Kristdemokraternas Lars Adaktusson.

Lägst förtroende att företräda Sverige i EU har Jörgen Appelgren (JL) och Christian Engström (PP).

Jämfört med februarimätningen har förtroendet minskat för, förutom Marit Paulsen även Lars Adaktusson (KD), Gunnar Hökmark (M), Jörgen Appelgren (JL) och Christian Engström (PP).