Svenskar sticker ut i EU: vill ha samarbete kring migration

Svenskarna står ut när européer tillfrågas om hur de anser att migrationsfrågan ska lösas i EU. Två av tre, långt fler än i något annat medlemsland, anser att samarbete mellan EU-länder är vägen fram.

Svenskarna skiljer sig jämfört med andra EU-länder i vad EU ska prioritera kring migration de kommande 20 åren, visar en ny Eurobarometer utförd på uppdrag av EU-kommissionen.

Annons

64 procent av de tillfrågade svenskarna anser att det EU bör prioritera för att lösa migrationsfrågan är att stärka samarbetet mellan EU-länderna. Det är den högsta andelen jämfört med något annat EU-land.

I de övriga 27 EU-medlemsländerna ansåg man till skillnad från Sverige att bekämpa illegal migration eller att förbättra situationen i migranters hemländer vara den viktigaste prioriteringen för EU på migrationsområdet.