Europaportalens praktik i Bryssel en unik chans för journaliststuderande att få en inblick i internationell politik och svensk EU-politik.

Europaportalens praktik i Bryssel en unik chans för journaliststuderande att få en inblick i internationell politik och svensk EU-politik.

 

Europaportalen söker praktikant

Europaportalen söker en nyfiken journaliststudent som vill praktisera i Bryssel med nyheter och fördjupning om EU-politik.

Nyhetssajten Europaportalen är Sveriges ledande sajt på EU-nyheter och fördjupning. Vi söker en nyfiken och driven student som vill praktisera med daglig nyhetsrapportering och fördjupande journalistik.

Europaportalens ambition är att på ett enkelt, objektivt och uttömmande sätt beskriva vår politiska och ekonomiska samtid i ett europeiskt sammanhang.

Vi bevakar EU:s institutioner, EU-nämnden, politiker och händelser såväl i Sverige som i andra europeiska länder.

Praktiken gäller från januari till juni 2020 på Europaportalens redaktion i centrala Bryssel. Kontakta chefredaktör Anders Selnes för frågor. En personlig ansökan och CV ska vara e-postad senast 10 november 2019 till selnes@europaportalen.se

 

Vi söker dig som:

är driven, nyfiken och noggrann,

vill ha inblick i EU-journalistik,

är sugen på Bryssel.

 

Vi erbjuder:

möjlighet till fördjupande kunskaper och insikter i det journalistiska hantverket såväl som i den politiska och ekonomiska utvecklingen i Europa,

en omväxlande praktik med daglig nyhetsjournalistik och egna fördjupande projekt.

 

Krav och meriter:

  • att du studerar på godkänd journalistutbildning,

  • förmåga att uttrycka sig väl i skrift, arbetsprover efterfrågas,

  • mycket goda kunskaper i engelska, andra europeiska språk är meriterande,

  • intresse för politik, ekonomi, arbetsmarknad- eller finansfrågor.

Om Europaportalen

Nyhetssajten Europaportalen bevakar Europa från Stockholm och Bryssel och följer dagligen händelseutvecklingen med nyheter och fördjupning.

Tidningen ägs av föreningen Europaportalen.se och startade 12 april 2000. Europaportalen.se är en allmännyttig ideell förening med parter från den svenska arbetsmarknaden som medlemmar.