Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning

Företagare: Något mindre korruption i EU

BRYSSEL 9 december 2019

Företag i de flesta EU-länder anser att korruption blivit mindre vanlig under de senaste sex åren.

63 procent av företagarna i EU-länderna anser att korruptionen är mycket eller ganska utspridd i medlemsländerna, enligt en stor opinionsundersökning som EU-kommissionen låtit genomföra. Det är en klar minskning från de 75 procent som instämde i påståendet för sex år sedan.

I 18 av de 28 EU-länderna, inklusive Sverige, ser man en minskad andel företagare som anser att korruption är vanligt i deras länder. Den största minskningen har skett i Polen.

– Vi har gjort viktiga framsteg som union under åren men mer måste göras. Vi kommer fortsätta arbeta med nationella myndigheter, internationella organisationer, civilsamhället och den privata sektorn för att utrota korruption, sade EU:s inrikeskommissionär Ylva Johansson i ett uttalande.

Mer fakta

Fredrik Haglund
Redaktör, Bryssel
Skicka epost
Fredrik_Haglund

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.

Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Annonser
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Mer fakta

Annonser
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret