Hoppa till artikelns andra spalt.

Olika brexitbud från Dahlgren och von der Leyen

Sveriges EU-minister Hans Dahlgren ser goda förutsättningar för en överenskommelse med Storbritannien. EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen är mer skeptisk.

I förhandlingarna mellan EU och Storbritannien om den framtida relationen växlar i det närmaste dagligen mellan hopp och förtvivlan om man ska kunna nå en uppgörelse. Sveriges EU-minister Hans Dahlgren (S) sällade sig i går onsdag till de mer hoppfulla.

– Det finns goda förutsättningar att nå en uppgörelse. Vi har hört att det görs framsteg också inom de här riktigt svåra frågorna, sade Dahlgren under en nätpressträff och syftade på frågorna om rättvisa konkurrenvillkor för företag och tillgång till brittiska fiskevatten som hör till de knivigaste.

Tidigare på dagen talade EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen inför EU-parlametet. Hon var något mer pessimistisk.

– Jag kan idag inte säga er om det i slutänden blir en uppgörelse, sade von der Leyen.