Hoppa till huvudinnehåll
Annons
Hoppa till fördjupning

Arbetslösheten minskar i EU – inte i Sverige

BRYSSEL 30 juli 2021

Den senaste månaderna har arbetslösheten minskat i EU men i Sverige går utvecklingen snarare åt andra hållet.

Precis innan coronakrisen fick fäste i Europa, i början av 2020, låg arbetslösheten i EU som helhet på 6,6 procent och i Sverige på 7,1 procent, enligt europeiska statistikbyrån Eurostats sätt att mäta.

Under våren 2020 steg arbetslösheten i de flesta EU-länder men mer i Sverige än genomsnittet i unionen. De senaste månaderna har arbetslösheten i EU som helhet minskat till en nivå på 7,1 procent, enligt färska uppgifter från Eurostat. I Sverige hade arbetslösheten tvärtom fortsatt öka till 9,2 procent. Det är efter Spanien, Grekland och Italien den högsta nivån i EU.

Mer fakta

Fredrik Haglund
Redaktör, Bryssel
Skicka epost
Fredrik_Haglund
Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Annonser
annons
TCO
annons LO
annons
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons
TCO
annons LO
annons
Fackliga Brysselkontoret