Annons

Billström i Berlin: Ukraina vår topprioritet

10 november 2022

På torsdag möte Sveriges utrikesminister Tobias Billström (M) sin tyska kollega, miljöpartisten Annalena Baerbock, för överläggningar i Berlin. På dagordningen stod det ryska anfallskriget, hjälp till Ukraina, Sveriges Natoansökan, energipolitik och det kommande svenska EU-ordförandeskapet. Den tyska utrikesministern sade bland annat att Sveriges och Finlands medlemskap i Nato blir “en stor tillgång” för försvarssamarbetet. Medan Billström, som inledningsvis talade flytande tyska på presskonferensen, betonade att “vårt stöd för Ukrainas suveränitet” och “vårt engagemang för att öka trycket mot Ryssland för att dess aggression ska upphöra ligger fast” och kommer att bli en “topprioritet” under det svenska EU-ordförandeskapet. 

– Vi är redo att bidra med så mycket politiskt, militärt, finansiellt och humanitärt stöd till Ukraina som möjligt och så länge det behövs i försvaret av frihet för Ukraina och dess folk i deras hjältemodiga kamp mot rysk aggression, sade Tobias Billström.

Kommentera

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.