Dahlgren: Inga aktuella planer att besöka Ukraina

17 juni 2022

Som den senaste i raden av höga politiker, från hittills minst 19 EU-länder, besökte på torsdagen ledarna för Frankrike, Tyskland, Rumänien och Italien Ukraina. Men ännu har ingen svensk hög politisk företrädare varit i landet sedan det ryska kriget började. EU-minister Hans Dahlgren (S) har “inte aktuella planer” på att besöka Ukraina och han kan inte ge besked om någon annan i regeringen har några besöksplaner. Det sade ministern till Europaportalen efter EU-nämndens fredagsmöte. 

 – Jag tror inte att Sverige är det enda landet som inte har besökt på ministernivå, sade Dahlgren och tillade: Jag skulle gärna åka till Ukraina men det måste föregås av olika slags överväganden som jag inte kan gå in på i detalj här, sade EU-ministern.

Kommentera

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.