Hoppa till huvudinnehåll

Brittiska förhandlare avvisar EU-krav

18 februari 2020

David Frost, som ska företräda den brittiska regeringen i de kommande förhandlingarna med EU om den framtida relationen höll på måndagskvällen sitt första tal i frågan. Han avvisade där EU:s krav på att Storbritannien måste anpassa sig efter EU-standarder inom exempelvis miljö, arbetsrätt och statsstöd – på Bryssel-jargong kallat ”level playing field” (sv. ung. ”liknande villkor”) för att få tillgång till EU:s inre marknad. 

– Att tro att att vi kan acceptera EU-kontroll över så kallade level playing field-frågor missar helt poängen med vad vi håller på med. Det rör sig inte om en anspråkslös förhandlingsposition som kan ändras under tryck [utan] det är kärnan med hela projektet [att lämna EU], sade David Frost, enligt Financial Times.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Frågesport - Kan du svaren?

Har du koll på vad som har hänt i EU- och Europapolitiken? Testa här!

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret