Hoppa till huvudinnehåll
Annons

Carl Bildt: Många år kvar till britterna lämnat

5 september 2017

– Det brittiska utträdet illustrerar rätt väl en stor mängd fördelar [med EU-medlemskapet] som vi har tagit för givna. Vi ser dem överhuvudtaget inte för de är en del av vår vardag, sade förre utrikesministern Carl Bildt (M) på tisdagen vid ett seminarium i Stockholm och exemplifierade att EU finansierar en mycket betydande del av forskningsprogrammen på det ansedda universitetet i Cambridge. Han tillade att efter Storbritanniens formella utträde i mars 2019 kommer “en rätt lång övergångstid” för olika frågor.

– Det kommer att ta många år innan de är helt och hållet ute, sade Bildt.

 
 

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret