Hoppa till huvudinnehåll

EU-kommissionen: Rappa på med långtidsbudgeten

4 december 2018

EU:s budgetkommissionär Günther Oettinger uppmanade på tisdagen medlemsländernas stats- och regeringschefer att göra frågan om unionens nästa långtidsbudget för åren 2021-2027 till en mittpunkt på nästa veckas EU-toppmöte i Bryssel. Han vill att de enas om en planering som leder fram till att man kan enas om de tunga politiska delarna av budgeten senast i oktober nästa år – innan nästa EU-kommission tar vid. EU-parlamentet har redan enats som sin ståndpunkt i förhandlingarna men vissa medlemsländer, däribland Sverige, säger sig inte ha bråttom att nå en kompromiss.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret