Hoppa till huvudinnehåll

EU-parlamentet utreder Nigel Farage

22 maj 2019

EU-parlamentets rådgivande kommitté utreder om den brittiske EU-parlamentarikern Nigel Farage brutit mot dess öppenhetsregler. Detta sedan Farage underlåtit att deklarera gåvor för över fem miljoner kronor som han erhöll från den brittiske miljonären Arron Banks efter brexitkomröstningen 2016.  

Bland annat uppges han ha fått han hyran för en möblerad lägenhet i Londonstadsdelen Chelsea betald, en Land Rover med chaufför, kontor och stora belopp sattes även in på Farages PR-konto. Nigel Farage tillbakavisar att han fått gåvorna, men de har bekräftats av en talesperson för Arron Banks, uppger Politico.  

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Frågesport - Kan du svaren?

Har du koll på vad som har hänt i EU- och Europapolitiken? Testa här!

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
annons
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret