Hoppa till huvudinnehåll

EU-rapport: För lite görs för romer

30 november 2016

I en rapport från Europeiska unionens byrå för grundläggande rättigheter kritiserar dess chef  Michael O’Flaherty EU och medlemsländernas ”grova misslyckande” att komma till rätta med fattigdom och diskriminering gentemot romer. 

– Vart tredje romskt barn i EU går till sängs hungrig minst en gång i månaden. Det är nästan ofattbart att detta sker i våra egna medlemsländer. Rapporten visar hur lite som gjorts för att förbättra romers liv i EU, sade EU-parlamentariker Soraya Post (FI) i ett uttalande.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Frågesport - Kan du svaren?

Har du koll på vad som har hänt i EU- och Europapolitiken? Testa här!

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret