Hoppa till huvudinnehåll

EU redo erbjuda brexitpartnerskap

31 augusti 2018

EU är redo att erbjuda Storbritannien ett partnerskap baserat på fyra pelare: handel och tillgång till EU:s inre marknad, inre säkerhet (polissamarbete), utrikespolitik och yttre säkerhet, enligt Michel Barnier, EU:s brexitförhandlare.

–Den här modellen är disponibel för Storbritannien, sade han på en presskonferens igår, enligt Reuters. Men han betonade att inre marknaden inte är en meny som Storbritannien kan välja vissa delar av.

Förhandlingarna återupptas i dag fredag när Barnier träffar den brittiske brexitministern Dominic Raab för ett sex timmar långt möte kring de sista knäckfrågorna.

 

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret