Hoppa till huvudinnehåll

EU:s koldioxidskatt kan dröja länge

9 mars 2020

EU ska bli den första kontinenten att bli klimatneutral 2050 vilket väntas innebära att det blir dyrare för företag att släppa ut växthusgaser. För att företag inte ska flytta till andra delar av världen där det är billigare att släppa ut växthusgaser och att utländska företag inte ska få orättvisa konkurrensfördelar har EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen har lovat att införa en skatt, eller avgift, på varor som tillverkats av företag utanför EU. Men Financial Times rapporterar nu att ett sådant förslag kan dröja år innan det är på plats av både politiska och tekniska skäl.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret