Hoppa till huvudinnehåll

EU:s rättssystem digitaliseras - “säkrare och snabbare”

2 december 2021

Dagens pappersbaserade sätt att kommunicera i rättsärenden mellan EU-länderna föreslås digitaliseras. Det skulle, enligt EU-kommissionen, inte bara spara porto, papper och resor och därmed miljö utan också dyrbar tid, inte minst i bekämpning av gränsöverskridande brottslighet. Men det utlovas även effektivisera rättstvisterna mellan företag och privatpersoner på den inre marknaden. Kommissionen menar att förslaget kommer att underlätta samarbetet mellan länders myndigheter, möjliggöra videokonferenser med parter och vittnen och att säkerheten höjs vid överföring av handlingar. Förslaget kommer närmast att behandlas av Europaparlamentet och ministerrådet.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret