Hoppa till huvudinnehåll

Gröna EU-gruppen säger nej till von der Leyen

11 juli 2019

Efter en utfrågning med medlemsländernas kandidat att bli EU-kommissionens nästa ordförande, Ursula von der Leyen, på onsdagen har den gröna partigruppen där Miljöpartiet ingår beslutat att rösta nej vid nästa veckas planerade omröstning i EU-parlamentet.

– Våra möten med Ursula von der Leyen har varit en besvikelse. Vi har hela tiden varit öppna för att förhandla men hon har inte kommit med konkreta förslag till oss om vare sig klimatet eller demokratin i EU, sade Alice Bah Kuhnke (M) i ett uttalande.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret