Hoppa till huvudinnehåll

Irland avfärdar ny brexitlösning

21 januari 2019

Den brittiska premiärministern Theresa May väntas på måndag eftermiddag presentera en ny plan för Storbritanniens väg ut ur EU. Enligt flera medier ska Theresa Mays förslag gå ut på att nå ett separat avtal med Irland, för att ersätta den reservplan som finns i utträdesavtalet med EU kring hur gränsen mellan Nordirland och Irland ska hanteras efter det brittiska utträdet. Men enligt Financial Times har Irlands regering redan avfärdat idén och sagt att ”Irland förhandlar som en del av de 27 europeiska nationerna”.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Frågesport - Kan du svaren?

Har du koll på vad som har hänt i EU- och Europapolitiken? Testa här!

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret