Hoppa till huvudinnehåll
Annons

Irland kan utlämna misstänkt mördare till Storbritannien

19 september 2018

Brexit hindrar inte utlämning av kriminella till Storbritannien. Det beslutade EU-domstolen i dag efter att Högsta domstolen på Irland undrat om Storbritanniens utträde ur EU i mars 2019 hindrar att en europeisk arresteringsorder verkställs.

Målet gäller en man som av Storbritannien efterlysts för mord, mordbrand och våldtäkt och som suttit häktad i Irland sedan februari 2016. Enligt EU-domstolen innebär inte enbart en notifiering av att ett land ska gå ur ur unionen tillräckliga skäl för att hindra utlämning av mannen. Minst åtta liknande brottmål kan påverkas av dagens dom.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret