Hoppa till huvudinnehåll

Irland kräver tydliga brittiska brexitbesked

24 november 2017

Mycket arbete krävs de kommande veckorna för att EU och Storbritannien ska kunna gå vidare i förhandlingarna och även börja prata om hur den framtida relationen ska se ut. Det menar Irlands utrikes- och handelsminister Simon Coveney.

För Irlands del är det viktigaste att undvika en hård gräns till Nordirland i samband med Brexit. Storbritannien har samma ambition men det räcker inte enligt den irländska ministern.

–  Vi vill inte hamna i en situation där vi har viljan att inte ha en gräns men inte vet hur vi ska åstadkomma det. Vi kan inte gå vidare enbart på vilja. Vi behöver ett tydligt svar, vi kommer inte tillåta en gräns på Irland, sade Coveney i samband på dagens EU-toppmöte.

 

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret