Hoppa till huvudinnehåll

Johnson backar om brott mot EU-avtal

17 september 2020

Den brittiske premiärministern Boris Johnson har gjort eftergifter till rebellerande ledamöter från sitt konservativa Tory-parti i ett mycket kontroversiellt lagförslag som skulle göra att landet bröt mot internationell rätt genom att ändra i det överenskomna utträdesavtalet med EU. Eftergiften går ut på att det brittiska parlamentet i efterhand måste godkänna att Storbritannien bryter mot EU-avtalet, skriver FT. Samtidigt har en minister lämnat regeringen i protest mot planen att bryta mot internationell rätt.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Frågesport - Kan du svaren?

Har du koll på vad som har hänt i EU- och Europapolitiken? Testa här!

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret