Hoppa till huvudinnehåll

Kommissionen förbereder öppnande av inre gränser

7 maj 2020

I nästa vecka kommer EU-kommissionen presentera riktlinjer för hur gränserna mellan Schengenländerna, som stängdes ned i coronakrisens början, stegvis kan lättas. Det meddelade EU:s inrikes- och migrationskommissionär Ylva Johansson på torsdagen. Hon sade även att kommissionen arbetar på uppdaterade regler för Schengensamarbetet, där vissa länder som Sverige under migrationskrisen 2015 införde gränskontroller. Det handlar bland annat om förslag på poliskontroller i länderna och gränsöverskridande informationsutbyte.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Frågesport - Kan du svaren?

Har du koll på vad som har hänt i EU- och Europapolitiken? Testa här!

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
annons
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret