Hoppa till huvudinnehåll

Krav på mer aktiv EU-roll för att rädda haven

7 oktober 2022

EU måste ta på sig ledarrollen för att skydda och återställa haven och öka medvetenheten om den viktiga roll som havet spelar för vår planets välmående, slår EU-parlamentet fast i en resolution som på torsdagen. Ledamöterna understryker havens betydelse i kampen mot klimatförändringar och för att målen i Parisavtalet och konventionen om biologisk mångfald till fullo uppnås, och uppmanar EU att driva på för ett ambitiöst ramverk för global biologisk mångfald vid klimatkonferensen COP15 om en månad.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Frågesport - Kan du svaren?

Har du koll på vad som har hänt i EU- och Europapolitiken? Testa här!

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
annons
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret