Hoppa till huvudinnehåll

Landsbygdsregioner i EU har flest trafikolyckor

21 november 2022

I Sverige är det relativt få dödsolyckor i trafiken jämfört med andra EU-länder. Men räknat på regioner visar det sig att Mellersta Norrland, Jämtlands och Västernorrlands län, med 48 trafikdöda per en miljon invånare har fler dödsolyckor än i genomsnitt i EU under 2020. Det kan jämföras med EU-snittet på 43 trafikdöda per en miljon invånare. Stockholm är den svenska region som har minst antal trafikdöda; motsvarande fem personer per en miljon invånare. Det är ett tydligt mönster att landsbygdsregioner i EU har relativt flest dödliga trafikolyckor jämfört med andra regioner, rapporterar Eurostat på måndagen.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret