Hoppa till huvudinnehåll

Längre andel intäkter från miljöskatter i Sverige

14 december 2021

Eurostat har jämfört inkomsten från miljöskatter med andra skatteintäkter som medlemsländerna hade under 2020. Den visar att 22 EU-länder hade en högre andel miljöskatteintäkter än Sverige. I Sverige utgjorde miljöskatterna 4,6 procent av de totala intäkterna från skatter och sociala avgifter, den lägsta andelen av de nordiska länderna. Det kan jämföras med ett EU-genomsnitt på 5,4 procent miljöskatteintäkter. Störst andel miljöskatter hade Slovenien över tolv procent och lägst hade Luxemburg med drygt tre procent.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret