Hoppa till huvudinnehåll

Miljöbågande biltillverkare får miljardböter av EU

8 juli 2021

EU-kommissionen har funnit att biltillverkarna Daimler, BMW, Volkswagen, Audi och Porsche brutit mot EU-regler genom ett kartellsamarbete för dieselbilar mellan 2009 och 2014. De fem företagen satt på teknik som skulle kunna minska utsläppen från sina dieselbilar mer än vad EU-regelverket kräver. I kartellen enades de dock om att inte konkurrera med varandra genom att inte använda den mer miljövänliga tekniken.  De måste sammanlagt betala 875 miljoner euro, motsvarande 8,9 miljarder kronor, i böter. Daimler slipper dock betala eftersom det var det företaget som avslöjade kartellen för kommissionen. Inget av företagen bestrider beslutet.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Frågesport - Kan du svaren?

Har du koll på vad som har hänt i EU- och Europapolitiken? Testa här!

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret