Hoppa till huvudinnehåll

Nordirländska DUP kommer rösta ner brexit-avtal

5 december 2018

Nordirländska partiet DUP, meddelade på tisdagen att de kommer att rösta ner premiärminister Theresa Mays utträdesavtal med EU i nästa vecka, rapporterar Reuters. DUP är missnöjda med backstop-planen, enligt vilken Nordirland skulle vara närmare knutet till EU än resten av Storbritannien, om parterna inte enas om något annat. Den konservativa brittiska regeringen saknar egen majoritet och är beroende av DUP:s stöd om övriga parlamentet röstar emot Mays linje.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Frågesport - Kan du svaren?

Har du koll på vad som har hänt i EU- och Europapolitiken? Testa här!

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret