Hoppa till huvudinnehåll

Ny EU-plan mot höga energipriser väntas

23 september 2022

EU-kommissionen väntas nästa vecka lägga fram ett förslag till medlemsländerna om nya åtgärder för att hantera de skyhöga energipriserna, rapporterar Agence Europe. Förslaget är tänkt som ett inspel inför mötet med EU:s energiministrar fredagen den 30 september. Enligt Agence Europe handlar det inte om lagstiftningsförslag, utan snarare om en handlingsplan som bland annat skulle ta upp pristak för gas, tryggheten för EU:s energiförsörjning och likviditeten på framtida elmarknader. Kommissionen lade nyligen fram lagstiftningsförslag med nödåtgärder för att mildra stigande energipriser, men har ännu inte lagt några konkreta förslag angående gaspristak och likviditetsproblem.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Frågesport - Kan du svaren?

Har du koll på vad som har hänt i EU- och Europapolitiken? Testa här!

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
annons
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret