Hoppa till huvudinnehåll

Nyval väntar Nordirland – men besked dröjer

31 oktober 2022

Nyval väntar Nordirland sedan deadline passerats vid midnatt för parlamentet att hitta en ny talman och utse en ny provinsregering – men inga klara besked har lämnats än, skriver GP/TT. Demokratiska unionistpartiet har blockerat en samlingsregering i protest mot Nordirlandsprotokollet som kom till efter brexit. Unionisterna anser att protokollet försämrar Nordirlands ställning. Syftet med Nordirlandsprotokollet var att se till att förhindra att det uppstår en hård gräns mellan den brittiska landsdelen och EU-medlemmen Irland.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret