Hoppa till huvudinnehåll

Regeringen i Taiwan fördömer kinesiska missiler

5 augusti 2022

Omvärlden ser med oro på hur Kina idag inlett den största militära övningen hittills kring Taiwan med skarp eldgivning – en rad världsledare reagerar, rapporterar Ekot. Taiwans försvarsdepartement uppger att Kina avfyrat missiler över Taiwansundet. Den kinesiska armén bekräftar också sådana uppskjutningar. Taiwans regering fördömer Kinas aktivitet som beskrivs som ”irrationella handlingar som undergräver regional fred”. Det ska också ha skett nedslag på japanskt område, enligt regeringen där som uttrycker oro.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret