Hoppa till huvudinnehåll

”Sorosplan” delar Ungern

23 oktober 2017

43 procent av de tillfrågade ungrarna tror inte att den så kallade Sorosplanen – att den ungerskamerikanske miljardären George Soros ligger bakom EU:s flyktingomfördelningsprogram – existerar medan 39 procent tror det, visar en undersökning i Magyar Nemzet. Endast 19 procent av dem som stödjer premiärminister Viktor Orbáns nationalkonservativa regeringskoalition, som ligger bakom det kontroversiella påståendet om en Sorosplan, tror att planen existerar. Samtidigt anser 57 procent att den enkät som regeringen skickat ut om Sorosplanen är en dålig idé medan 30 anser det är en bra idé, skriver The Budapest Beacon.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret