Hoppa till huvudinnehåll

Spanskt krav på kameror på slakterier

24 augusti 2022

Alla slakterier i Spanien måste installera övervakningskameror, det är innebörden av en ny lag som regeringen lagt fram och som räknas röstas igenom inom kort, skriver TT/SvD. Anledningen är att man ska kunna säkerställa att djuren inte misshandlas eller missköts innan de slaktas.

– Den här lagen gör att Spanien hamnar i framkant i Europa på området och säkrar dessutom djurens väl medan de är i slakterierna. För konsumenterna förbättrar det även matsäkerheten, sade konsumentminister Alberto Garzón.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Frågesport - Kan du svaren?

Har du koll på vad som har hänt i EU- och Europapolitiken? Testa här!

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
annons
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret