Hoppa till huvudinnehåll

Storbritannien ber om ytterligare köttfrist

18 juni 2021

När Storbritannien vid årsskiftet helt lämnade EU:s inre marknad fick man en rad tillfälliga undantag vad gäller kontroller av främst olika livsmedel från Storbritannien till brittiska Nordirland som de facto är kvar på inre marknaden. För kylda köttprodukter löper tidsfristen ut sista juni. Därefter skulle sådana produkter inte längre få föras in i Nordirland. Men i går torsdag bad den brittiska regeringen EU-kommissionen om en ytterligare förlängning till sista september efter. Kommissionen ska nu utvärdera den brittiska begäran.

 

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Frågesport - Kan du svaren?

Har du koll på vad som har hänt i EU- och Europapolitiken? Testa här!

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
annons
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret