Hoppa till huvudinnehåll

Storbritannien kan behöva skeppa in mat efter Brexit

24 oktober 2018

Den brittiska regeringen informerades i tisdags om hur Storbritannien skulle kunna skeppa förnödenheter såsom mat och mediciner om landet lämnar EU utan ett utträdesavtal. Detta efter att en rapport från National Audit Office, den brittiska Riksrevisionen, visat på att lasten i skepp från EU till brittiska Dover skulle behöva kontrolleras vid ett avtalslöst utträde. Något som skulle leda till fördröjningar och en kraftigt minskad kapacitet för hamnen som är central för den brittiska importen, rapporterar Financial Times.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Frågesport - Kan du svaren?

Har du koll på vad som har hänt i EU- och Europapolitiken? Testa här!

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret