Hoppa till huvudinnehåll

Svenskt tech-bolag får EU-lån

19 september 2017

IT- och betalningsföretaget iZettle i Stockholm får 30 miljoner euro, motsvarande 285 miljoner kronor, i lån från Europeiska investeringsbanken, EIB, och Junckerfonden, Efsi. Lånet ska bland annat gå till forskning och utveckling av “nästa generations betalningsstrukturer”. Efsi är Junckerkommissionens ekonomiska flaggskepp och ska totalt genom garantier generera investeringar till ett värde av 315 miljarder euro. 1,6 miljarder euro har godkänts för projekt i Sverige och de väntas sammanlagt generera investeringar på 5,8 miljarder euro.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Frågesport - Kan du svaren?

Har du koll på vad som har hänt i EU- och Europapolitiken? Testa här!

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
annons
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret