Hoppa till huvudinnehåll

Sverige i stor konkurrens om brittisk EU-myndighet

1 augusti 2017

Sverige slåss mot 18 andra länder i kampen om EU:s Londonbaserade och ansedda läkemedelsmyndighet EMA. Det framgår sedan sista ansökningsdagen gick ut på måndagen. Bara åtta länder, inte Sverige,  har visat intresse att ta över den Europeiska bankmyndigheten som också är placerad i Storbritannien vilka lämnar EU 2019. I slutet av september offentliggör EU-kommissionen sin värdering av kandidaternas anbud. Beslut om lokalisering tas genom en sluten omröstning i november mellan EU-ländernas regeringar.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Frågesport - Kan du svaren?

Har du koll på vad som har hänt i EU- och Europapolitiken? Testa här!

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret