Hoppa till huvudinnehåll

Tusks nya metod: fler EU-toppmöten

18 oktober 2017

Europeiska rådets ordförande Donald Tusk vill försöka lösa i de EU-frågor där medlemsländernas ministrar fastnat i dödläge, som det nya asylsystemet, genom att  sammankalla ländernas högsta ledare, stat- och regeringscheferna, oftare.

”Jag kommer att föreslå en mer politisk angreppsmetod under våra diskussioner och – närhelst det är nödvändigt – fler möten”, skriver Tusk till medlemsländernas stats- och regeringschefer inför veckans EU-toppmöte i Bryssel.

Antalet toppmöten har stigit de senaste fem åren till i genomsnitt åtta formella eller  informella per år. Prognosen för 2017 visar på 13 olika toppmöten.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret