Hoppa till huvudinnehåll

Tysk-brittisk pakt kan bildas efter brexit

21 mars 2017

Storbritannien och Tyskland håller på att bilda en ny försvarspakt, det stod klart efter att Theresa May tillkännagivit sin avsikt att spela en viktig roll i europeisk säkerhet även efter brexit, skriver SvD. Premiärministern vill försäkra EU-länderna att Storbritannien vill fortsätta samarbeta kring bland annat cybersäkerhet, och landets försvarsministerium har sagt att man arbetar med Tyskland ”om ett gemensamt yttrande om framtida samarbete”.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Frågesport - Kan du svaren?

Har du koll på vad som har hänt i EU- och Europapolitiken? Testa här!

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från Svenskt Näringsliv
Annons från socialdemokraterna
annons  från EU-kommissionen
Fackliga Brysselkontoret